Renault, Nissan i Mitsubishi vozila dobijaju Google softvere!

Objavljeno: 20.9.2018.


Renault-Nissan-Mitsubishi alijansa i tehnološki gigant Google su nedavno najavili da postaju partneri što će rezultirati time da vozila francusko-japanske alijanse koja se prodaju širom sveta dobiju android operativne sisteme.
Očekuje se da prvi rezultati saradnje budu vidljivi početkom 2021 godine, kada kupci mogu očekivati inteligentne infotejnment sisteme ali i aplikacije dostupne na Google Play prodavnici koje će biti dostupne za veliki broj modela.

Ovo partnerstvo će dovesti i do toga da vozila tri gore pomenuta brenda imaju ne samo Android operativni sistem, već i Google mape i Google asistenta kojem se pristupa putem glasovnih komandi. Svaki brend će imati mogućnost da kreira sopstveni, jedinstveni korisnički interfejs.

Naime, alijansa teži tome da do 2022. godine prodaje do 14 miliona automobila godišnje, kao i tome da do tada lanisra 12 novih, potpuno električnih vozila. U tome bi trebalo da joj pomogne upravo ovaj višegodinji sporazum sa kompanijom Google.

Biće dostupan i Alliance Intelligent Cloud za daljinsku nadogradnju softvera i dijagnostike vozila sva tri brenda. Takođe se zna da će Google operativni sistemi i dalje biti kompatibilni sa drugim sistemima, kao što je na primer Apple iOS.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *