Prijateljske veze Rusije i Srpske

Objavljeno: 20.9.2018.


Sutrašnja posjeta Lavrova je značajna za učvršćivanja veza između BiH i Rusije ali i Republike Srpske i Rusije koje gaje bratske i prijateljske veze, rekao je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.
Crnadak je govorio o značaju sastanka uz napomenu da je siguran da se Rusija neće miješati u izborni proces u Bosni i Hercegovini.

”Mogu potvrditi da će ovdje boraviti gospodin Lavrov i da će biti u posjeti Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjaluci. Izuzetno važan događaj, uvjeren sam da će sutrašnja posjeta kolege Lavrova učvrstiti veze i sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom. Jedan je od velikana svjetske diplomatije i siguran sam da će njegov dolazak biti značajan, posebno važno za mene će biti razgovori o političkoj situaciji u BiH”, rekao je Crnadak.

Dodao je da su on i Ivanić odbijanjem ugovora za prodaju oružja Ukrajini, stavom oko NATO i Kosova te drugim pitanjima demonstrirali odnos prema Rusiji, te je izrazio uvjerenje da Rusija u izbornoj kampanji neće stati na bilo čiju stranu.

”Razgovaraćemo i o određenim regionalnim pitanjima. Ima mnogo priča o tome zašto se posjeta dešava tokom kampanje. Ovo što imamo priliku da ugostimo kolegu Lavrova, ali za mene je to znak podrške svima nama ovdje i potvrde našeg prijateljstva. Siguran sam da se Rusija neće miješati. Želim da istaknem značaj za mene dolazak Lavrova u Republiku Srpsku. Postoje između Republike Srpske i Rusije emotivne veze. Za mene je dolazak Lavrova posebno važan. Zvanični ručak ćemo imati u Istočnom Sarajevu, a nakon toga će gospodin Lavrov boraviti u Banjaluci gdje će se sastati s predsjednikom Republike”, ispričao je Crnadak.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov večeras kasno bi trebao stići u Bosnu i Hercegovinu.

(BN/N1)

One thought on “Prijateljske veze Rusije i Srpske

  1. A usput pravimo crne liste za nepodobne Ruse. Ukljucujuci i pisce. Koji je nesposobnjakovic ovaj Crnadak. I usput pozovemo Pacolija u BL, pa lazemo kako smo dobili saglasnost od Beograda.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *