Poklanja novi BMW svakom ko kupi stan u njegovoj zgradi

Objavljeno: 20.9.2018.


Kineski investitor, kome prodaja stanova ne ide kako je planirao, odlučio je da privuče kupce tako što će im uz nekretninu dati gratis automobil nemačkog proizvođača.
Kompanija “China Merchants Shekou Industrial Zone Holdings Co” nedavno je završila izgradnju još jednog velikog stambenog objekta u Šangaju, ali je uspela da proda svega 25 od 350 ponuđenih stanova.

Kako bi privukli nove kupce, odlučili su se na nesvakidašnji potez – svakome ko se odluči da kupi trosobni stan u njihovom objektu pokloniće BMW Serije 3 ili BMW X1, piše kineski Biznis tajms.

Inače, pomenute nekretnine koštaju oko 620.000 dolara, a ponuđena BMW vozila u Kini se prodaju za oko 10% vrednosti ovih stanova.

Iako BMW Serije 3 i BMW X1 spadaju u jeftinije modele bavarskog proizvođača, zbog visokih poreza ova vozila su u Kini znatno skuplja nego u Evropi ili SAD.

Kineski mediji navode da i neki drugi investitori u toj zemlji pribegavaju sličnoj taktici u cilju privlačenja kupaca, ali su pokloni obično skromniji i manje vredni, poput plaćenih turističkih putovanja.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *