Mislim, dakle, volim

Objavljeno: 20.9.2018.


Koliko često pomislite na partnera kad nije pored vas, kad na primer otputuje na poslovni put i ne vidite se dva dana
Koliko često pomislite na partnera kad nije pored vas, kad na primer otputuje na poslovni put i ne vidite se dva dana? Ako na njega gotovo i da ne pomislite, to nije tako dobar znak za budućnost vašeg odnosa.

Istraživanje u kom je učestvovalo 300 bračnih parova koji su odgovarali na pitanja o svom odnosu i osećanjima pokazalo je da o jačini ljubavi govori faktor o kom naučnici do sada nisu razmišljali – koliko često mislimo na partnera kad se ne vidimo. Naravno da nećemo isto misliti na partnera na početku veze i nakon nekoliko godina braka, ali postoji veza između toga koliko često ljudi razmišljaju o partneru kad su razdvojeni i jačine ljubavi. U prevodu, što češće razmišljaju o partneru kad su razdvojeni, više ga vole.

Još jedno istraživanje sprovedeno među 400 Njujorčana u braku potvrdilo je ovaj nalaz – teškoće u koncentrisanju na druge stvari dok razmišljamo o partneru takođe je povezano sa jačim osećanjem ljubavi. To posebno važi za muškarce koji kad razmišljaju o ženi koju vole ne mogu da se koncentrišu ni na šta drugo.

Foto: Shutterstock

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *