Maslinovo ulje i mršavljenje: Najveća zabluda zbog koje kilogrami ne idu dolje

Objavljeno: 20.9.2018.


Maslinovo ulje je najbolja masnoća koju poznajemo, ali i ono je vrlo kalorično
Maslinovo ulje je vrlo zdravo i uvijek je dobrodošlo u prehrani, a njegov glavni sastojak je mononezasićena oleinska kiselina koja ga čini najzdravijom masnoćom. Ipak, i kod konzumacije maslinova ulja treba biti oprezan, naročito ako želimo smršaviti

Maslinovo ulje mnogima je izbor kada žele smršaviti te njime zamjenjuju druga ulja smatrajući da sadrži manje kalorija. Međutim, doktori ističu kako je vjerovanje da je maslinovo ulje dobro za mršavljenje jedna od najvećih zabluda o prehrani.

Maslinovo ulje je izvrsna namirnica, najbolja masnoća koju poznajemo, no kao i druge masnoće vrlo kalorična. Minimalna dnevna količina masnoća je 10 grama (2 čajne kašike) što daje 90 kalorija. Svako ko želi smršaviti trebao bi se držati ovog pravila, a salate nikako uljiti.

Dakle, maslinovo ulje ne smije se koristiti pretjerano, ali dobra je vijest da za razliku od biljnog ulja ili masti, ima nisku razinu holesterola (loših masnoća). Isto tako, maslinovo ulje je snažan antioksidant visoke hranjive vrijednosti na kojem će vam tijelo biti zahvalno. Važno je samo koristiti ga umjereno.

Izvor:Zadovoljna

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *