Feng shui: Devet predmeta u spavaćoj sobi koji donose sreću i uspjeh

Objavljeno: 20.9.2018.


Feng shui je kineska vještina življenja i uređenja prostora stara više od 6000 godina prema kojoj u svoj život možemo prizvati pozitivnu životnu silu ako pravilno uredimo svoj dom.
Pravila Feng shuia kažu da je jedna od najvažnijih prostorija u domu spavaća soba jer ona sadrži našu ličnu energiju. Ako naša spavaća soba ima nestabilnu, slabu ili negativnu energiju, to će se odraziti na naš osobni život i veze.

Energiju sobe i života možete iscijeliti unošenjem devet predmeta u spavaću sobu. Zašto baš devet? Zato što je to povoljan broj koji simboliše tranziciju, prelaz u nešto bolje, novi početak.

1. Krevet maksimalne veličine 200×150 cm.

Izbjegavajte takozvane king size krevete tj. madrace jer oni unose razdor i razmirice u spavaću sobu. Na tako velikom krevetu odvojeni ste od partnera i smanjujete zajedništvo.

2. Difuzer za eterična ulja.

Osim što divno mirišu, eterična ulja imaju božanstvena svojstva i opuštaju nas nakon napornog dana. Izaberite ulje kakvo vam najbolje odgovara, ali obavezno probajte eterično ulje lavande i cedrovine koje se preporučuje za spavaću sobu.

3. Crni turmalin i čisti kvarc.

Ova dva minerala zajedno pružaju balans i zaštitu. Crni turmalin vas prizemljuje,čisti sobu od elektromagnetskih sila koja utiču na naš san i zdravlje, kazala je arhitektica i stručnjakinja za Feng Shui Anjie Cho za MBG. U četiri ugla sobe potrebno je staviti crni turmalin, a zatim čisti kvarc staviti na sredinu sobe.

4. Dva noćna ormarića.

Ne moraju biti jednaki, ali svakako biste trebali imati dva bez obzira na to imate li partnera ili ne. Važno je imati takav slobodan prostor pored glave jer tako odašiljete svoju želju za stvaranjem uravnoteženog partnerstva, trenutnog ili onog budućeg.

5. Crni dnevnik ili bilježnica i crvena olovka.

Bilježenjem svojih misli i obaveza stvarate red u životu, a bilježenje snova inspirisaće vas na pozitivne pomake u svakodnevici. Crna boja simboliše znanje i mudrost, a crvena vas štiti i budi misli.

6. Dva komada ružičastog kvarca.

Privući će ljubav u vaš dom, potiču emotivno zdravlje, povjerenje i harmoniju u ljubavnom životu.

7. Tkanina za pokrivanje elektronskih uređaja.

Ako u sobi imate elektronske uređaje poput kompjutera ili televizora, prije spavanja prekrijte ih prirodnom tkaninom neutralne boje jer se na taj način odvajate od energije koja negativno utiče na vaš san.

8. Zelena biljka.

Unijeće obnavljajuću energiju u vaš prostor. Biljke su tihi pomagači našeg tijela i duha koji s nama dijele svoju dobru energiju. Stvaraju kiseonik i uklanjaju štetne tvari iz zraka.

9. Cvjetna esencija.

Kada se osjećate loše, nanesite malo cvjetne esencije po vlastitom izboru na dlanove ili vrat. Miris i energija cvijeća će vas umiriti.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *