Zašto Hrvati možda neće na Mundobakset – bojkot ili nespremni igrači?

Objavljeno: 19.9.2018.


Hrvatska je sa dva poraza, od Litvanije i Poljske, svoje izglede za plasman na Svetsko prvenstvo 2019. godine svela na minimum. “Svi smo razočarani kako su se završile te dve utakmice. Nismo to očekivali. Ja ću kao trener preuzeti svu odgovornost koju može preuzeti trener”, rekao je Anzulović a prenosi Hina. On je dodao da […]
Hrvatska je sa dva poraza, od Litvanije i Poljske, svoje izglede za plasman na Svetsko prvenstvo 2019. godine svela na minimum.

“Svi smo razočarani kako su se završile te dve utakmice. Nismo to očekivali. Ja ću kao trener preuzeti svu odgovornost koju može preuzeti trener”, rekao je Anzulović a prenosi Hina.

On je dodao da bi menjao “nešto u pripremi i u onome što je prethodilo” tim utakmicama.

“Nakon svih analiza koje sam uradio sa svojim stručnim štabom reći ću vam – mislim da smo promašili u selekciji za dva igrača. Drugo, a to je ključna stvar – fizička pripremljenost ekipe. To je segment koji je bio odlučujući, najvažniji za ono što sledi, a to je taktička priprema. U taktičkoj pripremi u globalu ne bih menjao ništa, možda detalje. Taktički smo bili pripremljeni za sve zahteve”.

Iako je rekao da bi promenio selekciju za dvojicu igrača, Anzulović nije želeo da navodi njihova imena.

“Nema smisla da idem s imenima. Homogenost je najbitnija. Neću sada da govorim o imenima”.

Iako se u obe utakmice činilo da se igrači ne vode njegovim upustvima, pogotovo u završnicama, Anzulović ne misli da je to bio igrački bojkot ili odraz taktičke nediscipline. On se složio i da odnos igrača prema reprezentaciji, kao i međusobni odnosi unutar ekipe nisu bili idealni.

“Pripadnost i odgovornost utiče na puno stvari. Moramo da pokušamo da utičemo na to da postavimo pravila koja proizvode uspeh. Odnos je prioritetan da bi se ostvario uspeh na visokom nivou. Dugo sam već u reprezentaciji i znam koji je put, znam s kojima smo se problemima susretali”.

Anzulović nije konkretno odgovorio ni na pitanje na koje će igrače računati u sledećem periodu, odnosno hoće li neki biti otpisani.

“Kvalitet igrača je prezentacija na parketu. Tu nema dileme. Učinak na parketu je jedino merilo. Mi smo već u situaciji da ne možemo da računamo na pet igrača. To će biti prirodna selekcija. Imaćemo igrače koje smo pokušali da testiramo kroz leto, kroz kinesku turneju i kroz U20 reprezentaciju. Niko od vas ne želi uspeh hrvatske košarkaške reprezentacije više od mene. Imate pravo na očekivanja. Očekivanja su normalna, ali realnost je možda drugačija”, zaključio je selektor Hrvatske.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *