Za pamćenje: Više od 50.000 “delija” utišalo himnu UEFA

Objavljeno: 19.9.2018.


Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 0:0 sa Napolijem u prvom kolu Lige šampiona, a malo pre početka duela viđena je fantastična atmosfera na “Rajku Mitiću”.
Preko 50.000 “delija” nalazilo se na stadionu u Ljutice Bogdana gde su lepom koreografijom dočekali šampione Srbije.

Baš kao što je bio slučaj u Evroligi dugi niz godina, kada su nadjačavali himnu takmičenja, navijači su pokušali da budu jači od UEFA i zamalo da im je uspelo.

Ambijent je drugačiji i prosto je nemoguće zamisliti da se ne čuje himna UEFA, međutim 53 hiljade “delija” iz sve snage se potrudilo da je utišaju i daju veliki vetar u leđa igračima na terenu.

Mušema se prvi put zatresla u elitnom takmičenju na “Marakani” i navijači su ovaj nesvakidašnji primer samo upotpunili.

Zvezda je kasnije odigrala dobar meč, uspela je da izdrži sve nalete tima iz Napulja i da osvoji ogroman bod, koji je donosi 900.000 evra.

Kakva je bila atmosfera govori i španski novinar Aitor Lagunas, koji je na Tviteru uz video napisao: “27 godina su čekali da čuju himnu Lige šampiona… i toliko jako pevaju da ne možete da je čujete. Jedna od najvećih stvari koju sam ikada video na stadionu“.

One thought on “Za pamćenje: Više od 50.000 “delija” utišalo himnu UEFA

  1. Užasnoo mi je žao što nisam mogao da pratim meč od početka, ali ono što sam ispratio, oduševilo me je. Nadam se da će nastaviti samo sa još boljom igrom.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *