Putin: Najnovije rusko naoružanje prevazilazi strane pandane

Objavljeno: 19.9.2018.


Najnoviji primjerci naoružanja koji će biti predati na korišćenje ruskoj armiji nakon realizacije državnog programa, prevazilaze inostrane pandane, ali već danas treba misliti o stvaranju novih vidova naoružanja, izjavio je u srijedu predsjednik Rusije Vladimir Putin.
On je precizirao da je riječ o raketnom kompleksu “sarmat”, lovcu pete generacije Su-57, tenku na bojevoj platformi “armata”, kao i raketnim sistemima S-500 i podmornici iz projekta 677.

“Važno, ključno pitanje za nas jeste utvrđivanje novog unapređenog državnog programa naoružavanja. Realizaciji aktuelnog programa, koji je planiran do 2027. godine, pristupili smo ove godine. U nju su uračunate savremene tendencije razvoja naoružanja i vojne tehnike u svetu, kao i iskustvo borbene uppotrebe ruskog oružja u Sirijskoj Arapskoj Republici”, rekao je Putin na zasjedanju vojnoindustrijske komisije.

Putin je dodao da je važno već sada planirati izradu unaprijeđenih primjeraka naoružanja za budućnost, koji će dugoročno utvrditi formu Oružanih snaga Rusije.

(Sputnjik)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *