Poznati hirurg i njegova djevojka DROGIRALI I SILOVALI na stotinu žena: Mamili su ih svojim šarmom i dobrim izgledom, a onda bi uslijedio PAKAO

Objavljeno: 19.9.2018.


Poznati hirurg iz Njuport Biča u Kaliforniji i njegova djevojka uhvaćeni su zbog drogiranja i silovanja dvije žene. Ali, ovo bi mogao da bude tek vrh sante leda, jer kalifornijske vlasti vjeruju da bi pravi broj njihovih žrtava mogao biti daleko veći.
FOTO: POLICE PRESS OFFICE HANDOUT / ARHIVA

Grant Vilijan Robišo (38) i Serisa Laura Rajli (31) optuženi su za silovanje pomoću droge, oralni seks pomoću anestezije ili kontrolisane supstance, napad sa namjerom izvšenja seksualnog napada, posjedovanje kontrolisanih supstanci za prodaju i ilegalno posjedovanje vatrenog oružja.

Robišo se pojavio i u rijalitiju “Online Dating Rituals”.

Na telefonu pronađeno stotine snimaka žena u nesvjesti

Glavni razlog zbog kog istražitelji sumnjaju da su njihove žrtve samo dvije u nizu jeste ono što su pronašli na Robišoovom telefonu: stotine snimaka žena u nesvjesti, koje očito nisu mogle da daju pristanak na seks, prenosi CNN.

– Na temelju ovih dokaza vjerujemo da postoje mnoge neidentifikovane žrtve – rekao je advokat Okruga Oranž Kauntri Toni Rakaukas novinarima. Iako pronađenih snimaka ima više od 1000, Rakaukas nije rekao jesu li na njima iste ili različite žene. Na snimcima se takođe vide i Rajli i Robišo.

Advokati optuženog para rekli su da njih dvoje poriču optužbe prisilnog seksa i da su te optužbe štetne za prave žrtve silovanje. Ali, prema državnom tužilaštvu, Rajli i Robišo su sreli 32-godišnju ženu u restoranu u Njuport Biču u aprilu 2016. i pozvali je na zabavu, gdje su je napili i drogirali, odveli u svoj stan i silovali.

Cijeli incident snimljen je mobilnim telefonom. Žrtva je otišla u policiju sljedeći dan i u krvi su joj pronađeni tragovi različitih droga.

Žena se probudila u njihovom stanu nakon što su je napili u baru

Šest mjeseci kasnije, druga žena je navodno takođe silovana nakon što se sa njima napila u baru. Kako je rekla policiji, probudila se u njihovom stanu i vikala upomoć dok komšija nije pozvao policiju.

Moguće je da je ovaj par silovao i žrtve izvan Kalifornije, budući da je putovao na festival “Burning men” u Nevadi. Državno tužilaštvo je pozvalo moguće žrtve da se jave policiji.

– Vjerujemo da su optuženi koristili svoj dobar izgled i šarm kako bi smanjili inhibicije potencijalnog plijena – rekao je Rakaukas.

Iako istražitelji žele da razgovaraju i sa pacijentima ovog hirurga, ništa ne upućuje da je i među njima bilo žrtava ovog silovateljskog para.

 Blic

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *