Porsche pomogao biciklisti da dostigne 240 km/h

Objavljeno: 19.9.2018.


Porsche Cayenne Turbo vukao je bicikl do 177 km/h, a zatim je poslužio kao aerodinamični zaklon kako bi biciklista Nil Kembel samostalno ubrzao od 240 na sat.
Kembel, čiji je prethodni najbolji rezultat u ovoj disciplini iznosio 217 km/h, koristio je specijalno konstruisan bicikl firme Moss Bikes, dizajniran za brzine do čak 322 km/h. Kao vučno vozilo odlično je poslužio Porsche Cayenne Turbo, omogućivši biciklisti da u kratkom roku dostigne potrebnu brzinu posle koje se oslobađa i počinje samostalno da okreće pedale, pri čemu mu “zavetrinu” pruža upravo visoka silueta ovog SUV-a.


Cayenne ispod haube krije moćni 4.0 bi-turbo V8 sa 550 ks i 770 Nm, zahvaljujući kome iz mesta do stotke stiže za samo 4,1 s (uz pomoć Sport Chrono paketa za 3,9 s).

Kada je Porscheov SUV ubrzao do 177 km/h, bicikl je otkačen i Kembel je uspeo da razvije 240 km/h. Tada je usledio novi izazov – bezbedno zaustaviti bicikl jer se približavao kraj piste (zbog čega je i bilo važno da se maksimalna brzina dostigne što pre), pa je Kembel kočio svom snagom.


Na kraju se sve srećno završilo, a biciklista je iskustvo početnog ubrzanja za Porscheom uporedio sa “vožnjom na raketni pogon”.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *