Kormak: Dokazi o korupciji Špirića

Objavljeno: 19.9.2018.


Odluka o sankcijama poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću nije moja odluka, već odluka državnog sekretara i Ministarstva spoljnih poslova SAD, State Departmenta zasnovana na dokazima vezanim za zloupotrebu položaja i korupciju, kazala je za RSE američki ambasador u BiH Morin Kormak.
Kormak je kazala da postoje čvrsti dokazi za umiješanost u korupciju.

”Ova odluka je odluka državnog sekretara i Ministarstva spoljnih poslova SAD, State Departmenta i zasnovana je na dokazima vezanim za zloupotrebu položaja i korupciju. Ovo je proces koji je trajao nekoliko mjeseci i koji je prolazio detaljnu pravnu analizu. Postoje navodi da je gospodin Špirić prisvojio ličnu korist dok je obavljao zvaničnu dužnost u okviru Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Ovakvi postupci i odluke predstavljaju zvaničnu spoljnu politiku SAD i apsolutno nisu ni na kakav način, vremenski ni na bilo koji drugi način vezani za politička događanja u zemlji.

Naravno, političarima je mnogo lakše tvrditi da se ovdje radi o mojoj ličnoj odluci. Međutim, radi se o zvaničnoj odluci SAD. A ono što nam ustvari treba jeste da vidimo da se svi ozbiljno bave rješavanjem pitanja i borbom protiv korupcije, na svim nivoima, na političkom nivou, na nivou vlasti i generalno u čitavoj zemlji”, navodi ona.

SAD su 10. septembra uvele sankcije poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću zbog, kako je navedeno iz Stejt departmenta, umiješanosti u korupciju.

(BN/RSE)

One thought on “Kormak: Dokazi o korupciji Špirića

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *