Todorović pokidao ligamente, propušta sezonu

Objavljeno: 18.9.2018.


Srpski košarkaš Dejan Todorović pokidao je prednje ukrštene ligamente levog kolena i zbog toga će morati da propusti celu narednu sezonu.
Peh za reprezentativca Srbije desio se na prijateljskom meču između njegove Mursije i Huventuda, a očekuje ga pauza od oko devet meseci, što u prevodu znači cela sezona.

Kidanje prednjih ukrštenih ligamenata smatra se jednom od najgorih, ako ne i najgorom povredom koju profesionalni sportista može da doživi.

Todorović je nastupao za reprezentaciju Srbije u svim “prozorima” kvalifikacija za Svetsko prvenstvo izuzev meča sa Austrijom, kao i na nedavno završenom duelima sa Grčkom i Estonijom.

Selektor Aleksandar Đorđević je svakako računao na Todorovića u narednim kolima kvalifikacija, koji je zaslužio veliko poverenje od legendarnog bivšeg košarkaša.

Todorović je nastupajući za “Orlove” prosečno beležio 12 poena u kvalifikacionim “prozorima”, a njegova povreda dolazi nedugo nakon što je bivši kapiten Srbije Milan Mačvan ponovo pokidao ligamente kolena, tek što se vratio sa pauze.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *