Si Vučiću: Ko tako i toliko kuca na vrata ona mu se otvore

Objavljeno: 18.9.2018.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je kineski predsednik Si Đinping dao nalog svom sekretaru da u agendu kineskog predsednika upiše i posetu Srbiji.
Vučić se inače, sa delegacijom iz Srbije, nalazi u Pekingu, gde se danas sastao sa kineskim predsednikom. Kako prenosi Tanjug, Si Đinping je rekao Vučiću: “Ko tako i toliko puta kuca na vrata, vrata mu se otvore.”

Vučić je više puta je ponovio da će prilikom ovog, petog susreta s kineskim liderom u prethodne dve godine, Si Đinpinga pozvati da poseti Srbiju.

“Uradio sam ono što sam obećao. Predsednika Sija dva puta sam pozvao, a on je treći put dao nalog ministru spoljnih poslova da pripremi dolazak, što znači da će da dođe”, rekao je Vučić posle razgovora sa kineskim predsednikom.

“Želimio da vas vidimo u Srbiji, Srbija ima najbolju saradnju sa Kinom”, poručio je Vučić Siju. On je rekao da je razgovor bio dug i da se za njega dugo pripremao posle posete Kosovu i da je za to živeo i za to se spremao, ali i da je imao veliku tremu.

Predsednik je rekao i da je Si istakao da “ko tako i toliko kuca na vrata, ta vrata se na kraju otvore”. Vučić je rekao i da je od Sija dobio poziv za drugu sesiju “Jednog pojasa, jednog puta”, u aprilu iduće godine.

Vučić ocenio i da Kina poštuje Srbiju jer smo kako je rekao, “suverena i nezavisna zemlja koja sama donosi svoje odluke, za razliku od nekih drugih”. “Kina podržava naš teritorijalni integritet kao što i mi podržavamo teritorijalni integritet Kine i politiku Jedan pojas – jedan put”, kazao je Vučić novinarima.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *