Najbogatiji čovjek na svijetu najteže sastanke uvijek obavlja u isto vrijeme

Objavljeno: 18.9.2018.


Prvi čovjek kompanije Amazon je prema istraživanju “Bloomberg Billionaires Index” iz jula ove godine postao zvanično najbogatiji čovjek u modernoj istoriji. Osim imperije i silnog bogatstva, Bezos je morao da se pridržava mnogih pravima kako bi postao ono što je danas. S vremena na vrijeme, Amerikanac dijeli savjete za uspješan život ali i na polju biznisa koje treba pročitati više puta u danu.
Džef Bezos je težak više od 155 milijardi dolara, a njegovo bogatstvo je za “samo” 55 milijardi veće od Bila Gejtsa, koji je sljedeći na Bloomberg Billionares Index listi. Zbog prirode posla, često popularizuje neka pravila kojih se treba držati tokom poslovanja, kao što je to bio slučaj sa pravilom “dvije pice”. To u principu znači da treba izbjegavati sastanke toliko velike da ni dvije kutije pice ne bi mogle da zadovolje prisutne.

Kada je Bezos govorio na nedavnoj večeri Ekonomskog kluba u Vašingtonu, “bacio” je još nekoliko savjeta u vezi zakazivanja sastanaka. Glavni i izvršni direktor Amazona izbjegava poslovne sastanke rano ujutru. Prije toga je za Business Insider otkrio da obožava da doručkuje sa suprugom i djecom. S toga, sastanke zakazuje od 10 ujutru do podneva.

“Na sve zahtjevne sastanke idem prije ručka. Ako će vam nešto biti psihički teško, onda je to sastanak u 10 ujutru”, rekao je Bezos za sajt Axios.

Pa, na koji način mu uspjeva da ostane čio i vedar u nešto kasnijim terminima za sastanke? Na prvom mjestu mu je dobar san kako bi pojačao energiju i popravio raspoloženje. Kada su u pitanju poslovne odluke – Bezos tvrdi da je kvalitet iznad kvantiteta.

“Kao glavni i izvršni direktor, plaćeni ste da donosite mali broj jako važnih odluka. Vaš posao nije da odlučujete hiljadu puta na dan. Da li je to cijena ako je kvalitet tih odluka niži samo zato što ste nispavani i bezvoljni?”

Zaključio je da ako svakog dana donese tri dobre odluke, to će zadovoljiti njegova očekivanja. Kako kaže, čuveni biznismen Voren Bafet je bio zadovoljan ako donese tri dobre odluke na godišnjem nivou.

Izvor: Noizz.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *