Mračne tajne serije “Vesele sedamdesete”

Objavljeno: 18.9.2018.


Serija “Vesele sedamdesete” se i dalje reprizira na pojedinim frekvencijama, privlači veliki broj publike i jedna je od omiljenih komičnih ostvarenja američke produkcije. Međutim, iza kamere mnogo toga nije bilo tako harmonično.
Nostalgični hit sitkom koji je emitovan od 1998. do 2006. godine je mlade glumce lansirao u zvijezde, ali na setu nije uvijek bilo veselo kao u Erikovom podrumu.

Niko nije volio Tofera

Razni intervjui i fotografije pokazuju kako se ostatak muške postave odlično slagao – Vilmer Valderama, Ešton Kučer i Deni Masterson. Zapravo, zajedno su ilegalno organizovali poker, partijali i neprestano punili stranice tabloida, ali Tofer Grejs nikad nije bio s njima.

Prema magazinu E!, za to je kriv Tofer, za kog predviđeno da bude zvijezda serije, ali kako se ona razvijala, a mladi glumci postali poznatiji, on to navodno nije mogao da podnese.

Napustio je seriju u pretposljednjoj sezoni, ali se vratio kao kameo u posljednjoj epizodi. Prema glasinama koje kruže, on se jednostavno pojavio na setu, snimio scene, i dok se ostatak postave grlio i pozdravljao, samo je sjeo u auto i odjurio.

Još jedan dokaz toj teoriji je i serija “Punk’d”, u kojoj je Ešton Kučer podvalio svim drugim kolegama iz serije osim Toferu.

Prekinuto snimanje zbog nedozvoljenih supstanci

Vilmer Valderama je doveo nevolju na set 2004. godine, tačnije tadašnju djevojku Lindzi Lohan, koja je ionako gust raspored snimanja serije bacila u potpuni haos. Trebala je da se pojavi u gostujućoj ulozi, ali je umjesto toga narednih šest dana provela u bolnici, zbog “iscrpljenosti”.

Raspored snimanja još više je doveden u pitanje kad je redovni član postave Tomi Čong osuđen na devet mjeseci zatvora zbog šopa koji je posjedovao, Nice Dreams, a koji je prodavao bongove i prateće elemente za konzumaciju marihuane.

Zbog toga je propustio čitave dvije epizode, što je poslužilo kao inspiracija za posebnu epizodu u kojoj ekipa shvata da nisu dugo vidjeli “starog hipija”, pa pokušavaju da ga pronađu. Vratio se za posljednje dvije sezone šoua.

Sve je još od starta bilo haotično. Mila Kunis je lagala da ima 18 godina, što je bio jedan od kriterijuma na audiciji, kako bi dobila ulogu razmažene Džeki. Do trenutka kad su producenti shvatili da ima zapravo 14 godina, više nije bilo povratka jer su svi bili sigurni da je rođena za tu ulogu.

Kunis tvrdi da nije lagala već da je producentima rekla kako će imati 18 godina na rođendan, ali nije rekla koji.

Hajd osuđen za seksualno zlostavljanje

Deni Masterson nedavno je optužen za silovanje pet žena tokom snimanja serije u ranim 2000-im. LAPD još uvek istražuje taj slučaj. Masterson je, kao i žene koje ga optužuju, član sajentološke sekte.

Tragična sudina Lise Robin Keli

Kao manipulativna starija sestra Erika Formana, Lisa Robin Keli je bila sušta suprotnost show-a, nevina djevojka u očima svog oca, ali potpuno drugačija u očima svih ostalih.

Njen lik je naprasno nestao u trećoj sezoni – poslali su je u “beauty školu”, ali okolnosti u stvarnom životu otkrivaju mnogo više. “Izgubila sam dijete”, rekla je ABC-ju 2012. godine. “Kao rezultat toga, izgubila sam sve i odala se alkoholu”, rekla je.

Intervju se dogodio nekoliko dana nakon što je uhapšena zbog porodičnog nasilja. Nepunih 18 mjeseci prije toga uhvaćena je u vožnji pod uticajem alkohola, zbog čega je osuđena na 12 mjeseci uslovne kazne. “Imala sam problema s alkoholom”, nastavila je. “I pobjegla sam.”

Keli se vratila u kameo ulozi tokom pete sezone, ali potrajala je tek tri epizode, prije nego je njen lik zamenila glumica Kristina Mur. Keli se više nikad nije vratila u seriju, a osim jedne gostujuće epizode u seriji “Charmed” 1999. godine, nije se vraćala na TV ekrane.

Samo godinu dana nakon intervjua za ABC, Keli se predozirala i umrla. U septembru 2013. prijavila se na odvikavanje. “Razgovarao sam s njom u ponedjeljak”, objasnio je nezin agent u obraćanju medijima. “Bila je puna nade i vesela što će ostaviti to razdoblje života iza sebe.”

Preminula je te srijede, u 43. godini.

Izvor: Index

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *