Kako danas izgledaju najjeziviji likovi iz kultnih horor filmova?

Objavljeno: 17.9.2018.


Fredi Kruger je svojevremeno izabran za najvećeg filmskog zločinca svih vremena, ali u košmare su nam dolazili i mladi Majkl Majers sa svojom sablasnom maskom, jezivi Penivajz, strašni Džejson… Pa, kad vidite kako danas izgledaju lica koja su se krila iza tih strašnih maski u kultnim hororima, možda vam više neće djelovati tako strašno.
Majkl Majers, Džejson i Fredi Kruger Foto: Profimedia

Fredi Kruger (Strava u ulici brestova)

Horor serijal “Strava u Ulici brestova” Vesa Krejvena donio nam je priču o izgorjelom ubici sa sječivima umjesto prstiju, a za tadašnje uslove, Fredijeva maska je bila neviđeni užas. Igrao ga je Robert Englund koji sad ima 71 godinu i još je aktivan u horor svijetu.

Robert Englund

Robert Englund Foto: Profimedia

Majkl Majers (Helloween)

Bijelu masku Majkla Majersa smo poslije “Helloweena” (1978) sretali u najgorim košmarima, ali na lice koje se krilo ispod nje danas ne bismo reagovali. Toni Moran je tad imao 20 godina i dobio je samo 250 dolara da bi se pojavio u ulozi jednog od najjezivijeg filmskog ubice. Sad ima 61 godinu i Majkl Majers mu je najpoznatija uloga.

Toni Moran
Toni Moran Foto: Profimedia

Džejson Vurhis (Petak trinaesti)

Džejson Vurhis je glavni lik iz serijala filmova Petak trinaesti. Prvi put se pojavio u filmu “Petak trinaesti” iz 1980, gdje ga je glumio, tada petnaestogodišnjak, Eri Leman. Ipak, najpoznatiji glumac koji je glumio Džejsona jeste Kejn Hoder. Uostalom, on je i jedini koji ga je glumio više od jedanput, tačnije četiri puta.

Pinhed (Gospodari pakla)

Pinheda, koji se proslavio serijalom “Hellraiser”, igrao je Dag Bredli – i još ne može da ga se otrese.

Penivajz (IT)

Strašni klovn u novoj adaptaciji horora “It” usmjerio je pažnju na mladog Bila Skarsgarda, međutim “originalni” Penivajz koji nam je 1990. utjerao strah od klovnova, bio je čuveni Tim Kuri. Danas ima 72 godine i vezan je za kolica, nakon što je prije nekoliko godina preživio težak moždani udar.

Tim Kuri
Tim Kuri

(Noizz)

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *