Drugi dan posjete Kini, potpisan prvi ugovor

Objavljeno: 17.9.2018.


Drugog dana posete Kini, predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima kineske Državne banke i Eksim banke. Potpisan je i prvi sporazum između Vlade Srbije i kineske kompanije “Šandong Linglong” o ulaganjima u grad Zrenjanin.
Srbiji se otvara prilika da uz kineska ulaganja, za dve do tri godine postane zemlja s najvišim privrednim rastom u Evropi, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i visoka državna delegacija koji su u poseti Narodnoj Republici Kini, imali su danas nekoliko važnih sastanaka.

Delegacija Srbije predvođena predsednikom Vučićem sastala se sa predstavnicima kineske Državne banke kao i sa predstavnicima Eksim banke koja ima svoju banku i u Srbiji.

Potpisan je i prvi Sporazum. Ministar finansija Srbije Siniša Mali potpisao je u Pekingu okvirni sporazum između Vlade Srbije i kineske kompanije “Šandong Linglong” o ulaganjima u grad Zrenjanin.

Naime, ta kineska kompanija, jedan od najvećih proizvođača automobilskih guma, planira da investira u fabriku u Zrenjaninu skoro milijardu dolara.

Srbija će sa Kinom potpisati 11 ugovora vrednih tri milijarde dolara.

Tokom dana, naša delegacija sastala se i sa predstavnicima vodećih kineskih kompanija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je nakon sastanaka i razgovora sa predstavnicima kineskih kompanija i banaka u Pekingu, da se Srbiji otvara prilika, uz kineska ulaganja, da za dve do tri godine postane zemlja s najvišim privrednim rastom u Evropi.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *