Upoznajte Audi A4 Avant koji se pokreće pedalama!

Objavljeno: 16.9.2018.


Kompanija FitCar razvila je tzv. PPV (pedal powered vehicle) odnosno automobil koji pokreće vozač okretanjem pedala, u Fred Kremenko stilu! 
Šalu na stranu, holandski start up izradio je do sada dva prototipa. Drugi je modifikovani Audi A4 Avant, a kako kaže osnivač kompanije FitCar, Oskar Zalberg, ovaj model je izabran zbog njegove „izuzetne ergonomije unutar kabine“. U prostoru gde se kod konvencionalnih automobila nalaze papučice za gas i kočnicu, a ponegde i kvačilo, ovde su postavljene pedale!

Kako se može videti u priloženom snimku, i volan je drugačiji nego inače, kao i kočnica koja je ručna i postavljena sa desne strane upravljača.

Kako kaže Zalberg, FitCar rešava probleme biciklista koji su izloženi vremenskim (ne)prilikama, kao i da pomaže onima koji koriste automobile da se fizički aktiviraju i vežbaju dok putuju. On je dodao da se nada da će veliki automobilski proizvođači prepoznati potencijalnu vrednost tehnologije koju koristi FitCar.

Prema rečima tvorca ovog automobila na pedale, praktično svi konvencionalni modeli prilagodljivi su za instalaciju ovakvog tipa pogona, a plan kompanije da svoj „pedalni sistem“ ponudi i kao dodatnu opremu za serijske automobile.

Izvor. Autorepublika

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *