Ruska kompanija UAZ počinje ekspanziju na tržište Evropske unije

Objavljeno: 16.9.2018.


Ruska kompanija UAZ dobila dozvolu za prodaju svojih terenskih vozila u zemljama EU
Uljanovski automobilski zavod (UAZ), deo grupe Sollers, prošao je reviziju proizvodnje od strane Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu Italije i dobio odobrenje tipa prevoznog sredstva za partiju vozila UAZ Pikap, što će omogućiti izvoz ovog terenca u ovu i druge zemlje Evropske unije bez ograničenja broja vozila. To se navodi u saopštenju UAZ-a.

Prema rezultatima revizije, UAZ je dobio sertifikat za hiljadu terenskih vozila UAZ Pikap. Vozila iz prve partije imaju četvorocilindarski motor ZMZ radne zapremine 2,7 litara, koji može da radi i na benzin i na tečni prirodni gas. Ovaj pogonski sistem zadovoljava ekološke norme Evro-6. Dopunska oprema je instalirana u Italiji.

„Dobijanje sertifikata za ograničenu seriju omogućiće da se model ‘Profi’ slobodno prodaje u svim zemljama Evropske unije. U čitavoj istoriji izvoza u Italiju je isporučeno preko 13 hiljada klasičnih automobila UAZ i interesovanje za uljanovske terence i dalje postoji. Nadamo se da ćemo sa dobijanjem evropskog sertifikata značajno povećati prodaju u zapadnim zemljama”, izjavio je direktor za izvoz kompanije UAZ Andrej Dorofejev, navodi se u saopštenju.

Izvor: Russia Beyond

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *