Otkriveno lažno Putinovo pismo koje Amerikanci zloupotrebljavaju u kampanji?

Objavljeno: 16.9.2018.


Direktor za komunikacije MIA „Rusija sevodnja“ Petar Lidov-Petrovski objavio je na Facebooku skrinšot „pisma podrške“ predsjednika Rusije Vladimira Putina kongresmenu republikancu Dani Rorabakeru.
„Sa stola predsjednika Vladimira Putina”

Dragi Jong,

Vjerovatno je šokantno za Vas — ne obraća Vam se svaki dan predsjednik velike nacije. Međutim, želio sam da Vam oduzmem malo vremena i da sa Vama porazgovaram o nekome o je veoma važan za obojicu: mom prijatelju i Vašem kongresmenu Dani Rorabaheru.

Dana i ja radili smo zajedno godinama. Na primjer, kada su SAD podigle sankcije Rusiji zbog totalno neosnovanih i izmišljenih optužbi za „ubistvo” antikorupcijskog aktiviste, Dejna se odmah bacio na posao kako bi ukinuo sankcije.

Dejna nikada nije oklevao da stavi sa strane prioritete Kalifornije kako bi pomogao meni i ruskom narodu. To veoma cijenim. I sigurno nije lako stalno letjeti između Moskve i Vašingtona dok istorvremeno održavaš iluziju da živiš u Kaliforniji. Takvo prijateljstvo se ne može kupiti (iako naša plaćanja olakšavaju teret — glasine, majke mi).

Ne morate da vjerujete samo meni. Kevin Makarti, lider Republikanske partije u Kaliforniji jednom je rekao: „Mislim da Putin plaća dvojicu — Rorabahera i Trampa”. Politiko je nazvao Dejnu „Putinovim omiljenim kongresmenom”. Dejna čak ima i svoje šifrovano ime u Kremlju. Sve je to istina.

Vječito sam zahvalan zbog Dejnine žrtve za domovinu, tako da mu sada uzvraćam: sa entuzijazmom odobravam reizbor Dejne Rorabahera. Americi je potrebno još lidera kakav je Dejna, koji nisu zabrinuti zbog trivijalnih pitanja kakva su ljudska prava ili „slobodni” ili „fer” izbori; koji prepoznaju da je svijet bolji sa jačom, smelijom i ekspanzionističkom Ruskom Federacijom.

Srdačno,

Vladimir Vladimirovič Putin,

Predsednik, Ruska Federacija”

Prema riječima Lidov-Petrovskog, lažno pismo se dijeli biračima Demokratske partije.

„Izgleda da će upravo zbog ovoga da nas kazne novim sankcijama za miješanje u slobodno izražavanje volje građana. Dokaz, prema njihovim standardima, ne može biti jači“, zaključio je direktor novinske agencije.

Rusija je više puta negirala optužbe da je pokušala da se miješa u izbore u različitim zemljama. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, govoreći o navodnom ruskom miješanju u izbore širom svijeta, izjavio je da nema nikakvih dokaza koje to potvrđuju. Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton je izjavio da je dobio uvjeravanja od Putina da se Moskva nije miješala u izborni proces u SAD.

Sam Putin je ranije govorio da suštinu „miješanja u izbore“ treba tražiti u unutrašnjim trzavicama u SAD i izrazio nadu da će se prekinuti istraga o „zavjeri“ Trampa sa Rusijom, te da će se pažnja usmjeriti na razvoj odnosa dvaju država.

Dana Rorabaker je kongresmen još od 1989. godine. On je bio i pomoćnik portparola predsjednika Ronalda Regana. Političar se nalazio na čelu Komiteta Predstavničkog doma za Evropu i Evroaziju. Američki mediji su ga nazivali „voljenim Putinovim kongresmenom“, pošto je Rorabaker podržao pravo Krima da uđe u sastav Rusije i više puta govorio protiv Hladnog rata.

Izvor: Sputnik

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *