Nvidia Scanner automatski overklokuje RTX 2080 do 2100MHz

Objavljeno: 16.9.2018.


Nvidijina nova OC Scanner tehnologija bi trebalo da dosta olakša proces overklokovanja, bar kada su Turing grafičke karte u pitanju.
Nvidia tvrdi da će alatka biti u stanju da overklokuje i vrši stres testove korisničkih grafičkih karti za oko 20 minuta, kreirajući finalni overklok koji će biti stabilan u 99% igara.

Tokom Turing Editors Day, na GDC 2018 događaju, Nvidia je prikazala alatku u akciji, koristeći je onako kako je implementirana u EVGA Precision X1 paket za overklokovanje na RTX 2080 grafičkoj karti. Uz pomoć alatke RTX 2080 GPU je overklokovan do 2100MHz bez ikakvih promena u napajanju GPU-a, što sugeriše da je uz jači napon moguće ostvariti i bolje rezultate.

Nvidia OC Scanner nudi i integrisani stres test, koji je dizajniran da na grafičku kartu smesti veliku količinu procesorskih stresova, eliminušući potrebu da korisnik rebootuje sistem ukoliko se desi greška. Nvidia OC Scanner će biti integrisan u druge AIB overklokerske alatke, uključujući MSI Afterburner, ASUS GPU Tweak i drugo.

Izvor: Overclock3d

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *