LG je konačno postao drugi dobavljač iPhone OLED panela

Objavljeno: 16.9.2018.


Samsung je prošle godine bio jedini zadužen za proizvodnju iPhone X displeja, što je dovelo do veoma velike razlike između objave uređaja i njegove komercijalne dostupnosti na tržištu.
Iako se Apple trudio da tokom prethodnih godinu dana diversifikuje lanac snabdevanja, Samsung je izgleda uspeo da ponovo obezbedi ekskluzivna prava za proizvodnju OLED displeja za iPhone Xs i iPhone XS Max.

U međuvremenu, LG će izgleda morati da se zadovolji ulogom sekundarnog dobavljača, bar kada je ova generacija iPhone-a u pitanju. Ili će kompanija možda biti zadužena za obezbeđivanje OLED ekrana koji će se koristiti za 2018 iPhone popravke.

Ukoliko su neimenovani izvori iz Koreje u pravu, LG je nedavno konačno prošao Apple-ov test kvaliteta i može da se spremi za masovnu proizvodnju displeja u lokalnoj E6 fabrici. Postrojenje je, prema navodima, do nedavno bilo operativno samo za test proizvodnju, dok su se R&D projekti obavljali u E5 OLED postrojenju.

Ipak, ne deluje kao da će LG u skorije vreme biti sposoban da masovno proizvodi najveći deo iPhone OLED ekrana za modele najnovije generacije, ali je postojanje Samsung konkurencije svakako dobra vest za Apple koji želi da smanji zavisnost od svog dugogodišnjeg rivala.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *