Potvrđena optužnica protiv policajaca zbog UNIŠTAVANJA DOKAZA u slučaju ubistva Davida Dragičevića

Objavljeno: 15.9.2018.


Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca zvanog Miki i Zorana Bošnjaka , optuženih za uništavanje dokaza u slučaju ubistva Davida Dragičevića.
Prema optužnici koja je u posjedu Srpskainfo, Marijanac i Bošnjak su 25. marta ove godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića.

Prema optužnici koju je 7. septembra ove godine podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, odlikovani pripadnik MUP Republike Srpske Mikica Marijanac i drugooptuženi Zoran Bošnjak, obojica kriminalistički tehničari, bacili su bokserice koje su 25. marta ove godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

Optuženi su prilikom popisivanja, označavanja, sušenja i pakovanja odjevnih predmeta skinutih sa tijela Davida Dragičevića, a u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova na muškim gaćama sive boje (boksericama) koje bi mogle poslužiti kao dokaz u krivičnom predmetu zbog krivičnog djela ubistvo na štetu Davida Dragičevića, taj odjevni predmet, muške gaće sive boje – bacili.

– Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo Sprečavanje dokazivanja – navodi se u optužnici koja je juče dostavljena Osnovnom sudu u Banjaluci.

Prema ovom krivičnom djelu, maksimalna kazna na koju mogu biti osuđena dvojica kriminalističkih tehničara je do tri godine zatvora.

SrpskaInfo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *