Lopetegi: Igranje utakmica u Americi podriva špansku ligu

Objavljeno: 15.9.2018.


Trener Real Madrida Julen Lopetegi kritikovao je planove da se jedna prvenstvena utakmica odigra u SAD, rekavši da to podriva domaći šampionat.
Španska prva liga nedavno je potpisala 15-godišnji ugovor sa medijskom kompanijom Relevent, u cilju promocije fudbala i svojih brendova u inostranstvu, a prema kome bi jedna prvenstvena utakmica trebalo da se odigra u SAD.

Uprava španske lige je u utorak tražila dozvolu od Fudbalskog saveza (RFEF) da Đirona i Barselona odigraju utakmicu u Majamiju, 26. januara.

“Ne želim da se to dogodi. To neće doprineti ujednačenom takmičenju. Sve ekipe bi trebalo da igraju na istim stadionima”, rekao je Lopetegi, preneli su britanski mediji.

Dozvolu za odigravanje utakmice treba da izdaju Fudbalski savez Španije, Fudbalski savez SAD, Evropska fudbalska unija (UEFA) i Konfederacija Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF).

Predsednik RFEF Luis Rubijales nedavno je govorio protiv ideje o utakmici u SAD.

Takođe, tim planovima se protivi i Udruženje španskih fudbalera. Posle sastanka u ponedeljak, saopšteno je da će fudbaleri doneti konačnu odluku da li će se utakmica igrati u SAD.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *