Huawei CEO smatra da bi savitljivi telefoni mogli zamijeniti računare

Objavljeno: 14.9.2018.


Huawei je jedna od malobrojnih kompanija, koje su obećale da će tokom naredne godine doneti savitljivi/fleksibilni telefon.
Ranije ovog meseca, tokom IFA 2018 sajma, CEO kompanije Huawei je ponovo potvrdio da kineski proizvođač planira objavu savitljivog telefona.

Sada je Huawei CEO Richard Yu u intervjuu istakao da kompanija već radi na pomenutom fleksibilnom telefonu. Kada je upitan da li postoji dovoljno komercijalnog opravdanja za ovakav uređaj, Yu je istakao da on savitljive telefone vidi kao perfektne uređaje koji će zameniti računare.

Zbog čega i dalje koristite računare? Verovatno zbog toga što smatrate da je displej telefona premali. Mi ćemo to promeniti. Potpuno je zamislivo da se displej može savijati“, istakao je Yu.

Iako je tačno da su telefoni postali tehnološki napredniji i ljudi se na njih oslanjaju sve više za svakodnevne zadatke, teško je verovati da će u neko skorije vreme uspeti da zamene računare.

Izgleda da većina smartfon kompanija koristi savitljive telefone kao način da pokažu da su sposobne za inovacije, ali zaboravljaju na praktičnost upotrebe ovih uređaja u svakodnevnom radu.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *