Android 9 Pie i dalje nije prisutan na septembarskoj listi distribucije platforme

Objavljeno: 14.9.2018.


Pre dve nedelje, Android distribucija za avgust je objavljena a pokazivala je da se Android 9 Pie ne nalazi u statistici za taj mesec.
Kako bi se pokazao na grafikonu, određeni Andoid build mora da se pojavi bar na 0,1% uređaja koji posećuju Google Play Store tokom perioda od sedam dana.

Sada je objavljena statistika za septembar, koja je bazirana na podacima generisanim od strane Google-a u periodu od sedam dana, koji se završio 12. septembra. Android 9 Pie i dalje nije prisutan u statistici. Ovo ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na to da su samo četiri Pixel telefona i Essential Phone trenutno jedini Android uređaji koji imaju stabilnu Android 9 Pie verziju.

Na vrhu septembarske liste se nalazi Android 7 Nougat. Kombinovano, Android 7.0 i Android 7.1 imaju isto tržišno učešće od 30,8% koje su držali i pre dve nedelje. Android 6.0 Marshmallow je sledeći sa 22,7 procenata, a sledi ga Android 5 Lollipop (19,2%). Android 8 Oreo još uvek nije prešao 15% tržišnog učešća i drži 14,6 procenata koliko je imao i pre dve nedelje.

Izvor: PhoneArena

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *