Dačić: Vučić u Briselu samo sa Mogerini

Objavljeno: 7.9.2018.


Predsednik Aleksandar Vučić u Briselu će razgovarati samo sa evropskim predstavnicima, ali ne i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, javio je RTS.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nije ni potvrdio ni negirao tu informaciju, već je rekao da će Vučić sigurno razgovarati sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, a da će o drugim sastancima odlučiti tamo.

“Predsednik je u avionu za Brisel. To je važna vest jer se razmatralo da li da ide u Brisel. Mi ćemo učestvovati u dijalogu, razgovaraćemo sa Federikom Mogerini”, rekao je Dačić.

“Vučić je inteligentan i neće dozvoliti da se odgovornost podeli i na Srbiju. Učestvovaćemo u dijalogu u razgovoru sa Mogerinijevom da neko ne kaže da Srbija opstruira proces”, kaže Dači za RTS.

Dodaje da je Vučić suočen sa opstrukcijom njegove posete i sa pretnjama, što pokazuje da se ne želi mirovni sporazum.

“Očigledno je reč o koordiniranoj aktivnosti koja ohrabruje sve koji su protiv postizanja sporazuma. Važno je da ljudi u međunarodnoj zajednici vide sa kakvim ludacima imamo posla”, smatra ministar.

Kaže da se o poseti Vučića Kosmetu razgovaralo sinoć i da postoji politička i bezbednosna ravan.

“Vučić se ne boji da ide na Kosmet i da razgovara sa našim narodom. U Prištini smatraju da Srbija nema prava da razmišlja a kamo li poseti Gazivode”, smatra Dačić. Za danas je zakazan sastanak Vučića i Tačija, a službe EU su ranije saopštile da se očekuje posvećeniji rad na postizanju dijaloga.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *