Žena koja je dijete rodila u 72. odgovara na pitanje koje sve najviše zanima

Objavljeno: 6.9.2018.


Daljinder Kaur rodila je svoje prvo (i jedino – bar za sada) dijete u 72. godini, nakon gotovo pola vijeka uzaludnih pokušaja.
Ona i njen suprug Mohinder (79) na kraju su se odlučili za vantjelesnu oplodnju i dobili dječaka kome su dali ime Arman.

Ipak, iako su bili presrećni što su postali roditelji, nije sve baš tako idilično kako su očekivali. Kako je otkrila Daljinder, njeno zdravlje značajno je pogoršano nakon porođaja, a kako im je dječačić u međuvremenu i propuzao, pratiti ga u stopu je ravno nemogućem.

– Ne žalim što sam rodila dijete, ali je biti majka mnogo teže nego što sam očekivala – rekla je ona.

Čini se da, dok je 46 godina pokušavala prirodnim putem da zatrudni, nije se uputila baš previše u to šta je čeka kad joj to zapravo pođe za rukom.

U osmoj deceniji su dobili svoje  prvo dete putem vantelesne oplodnje
U osmoj deceniji su dobili svoje prvo dijete putem vantjelesne oplodnje 
Foto: Profimedia

– Otkako je prohodao stalno sam na koljenima i to je užasno teško. Moje tijelo to teško podnosi. Imam visok pritisak, brzo se umaram. Doktori su mi dali ljekove i plan ishrane – kaže ona i otkriva da većinu života nisu mogli da priušte odlazak na vantjelesnu oplodnju, i već su izgubili nadu, sve dok nisu naslijedili zemlju, koju su prodali i tako platili troškove tretmana.

Daljinder brine šta će biti sa njenim sinom nakon njene smrti, ali kaže da vjeruje u Boga.

– Ljudi me pitaju šta će biti sa djetetom kada umremo. Ali ja vjerujem u Boga, on je svemoćan i sveprisutan, on će voditi računa o svemu.

Izvor: Noizz.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *