Volkswagen menja interne procedure – rukovodioci da voze službene elektromobile

Objavljeno: 6.9.2018.


Rukovodioci Volkswagena će ubuduće biti prinuđeni da koriste elektromobile kao službena vozila, neuporedivo više nego ranije. Izvršni direktor Volkswagen grupe, Herbert Dis želi da nametne nov način razmišljanja nižim rukovodećim nivoima, pa je u tom smislu i doneta odluka o mandatornoj promociji elektromobilnosti, preneo je nemački Welt am Sonntag.
Trenutno je udeo električnih automobila u floti službenih vozila Volkswagena apsolutno mizeran, a plan je da u narednim godinama premaši 10%. Prevedeno na apsolutne pokazatelje, to znači da bi više od 2.000 službenih vozila trebalo da budu čisto električna, s obzirom da kompanijska flota broji 20.000 četvorotočkaša. Navedene cifre se odnose samo na marku Volkswagen.

Počev od 2020. godine, Volkswagen će predstaviti brojne modele elektromobila, a jedan od razloga je svakako i limit koji je u pogledu štetnih emisija ugljen dioksida postavila Evropska unija, a koji stupa na snagu od 2021.

Tada će prosečna flotna emisija morati da bude svedena na svega 95 grama ugljen dioksida po prevaljenom kilometru. Prema projekcijama koje je izvela konsultantska kuća PA Consulting, na kraju 2018. godine, prosečna flotna emisija marke Volkswagen će se kretati oko 116 g/km. U ovu računicu, čisto električna vozila se ubrajaju sa uračunatom nultom emisijom štetnih gasova.

Da bi se imperativni cilj postigao, prema proceni najvišeg rukovodstva, celokupna upravljačka struktura kompanije mora početi da se ponaša u duhu „ambasadora koncepta elektromobilnosti.“

Jasno je da se ne može od kupaca očekivati interesovanje za čisto električna vozila, ukoliko se u njihovu medijsku promociju ne ulaže ništa, a povrh toga još i rukovodioci proizvođača automobila, za privatne i poslovne potrebe, koriste teška i glomazna SUV vozila.

Rukovodilac odeljenja za ljudske resurse, Gunar Kilijan je potvrdio da će svi direktori i šefovi zaposleni u kompaniji dobiti ulogu „ambasadora koncepta elektromobilnosti”.

Nove interne procedure u Volkswagenu stupaju na snagu u drugom delu naredne godine.

Izvor: Autorepublika

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *