Ubica nije ostavio puno tragova?

Objavljeno: 6.9.2018.


Kako nezvanični izvori tvrde, u Damira Ostojića i njegovu suprugu pucano je kroz prednju šajbu automobila, a vjeruje se da je učestvovalo više lica.
Damir Ostojić zvani Šijan ubijen je, a njegova supruga Sandra Jošić je ranjena u pucnjavi koja se dogodila sinoć nedaleko od kuće u kojoj su živjeli u Banjaluci.

Ostojić je izdahnuo nedugo nakon što je upucan iz rafalne paljbe, a Jošićeva je prevezena u UKC RS. Ubica je potom pobjegao.

Slučaj je odmah preuzelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U izjavi za BN televiziju potvrdili su nam da pripadnici MUP-a Srpske u saradnji sa PU Banjaluka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva preduzimaju potrebne mjere i radnje na rješavanju ovog zločina.

„Nepoznato lice je sinoć oko ponoći u Kozarskoj ulici u Banjaluci upotrebom vatrenog oružja povrijedilo dva lica. Lice inicijala D.O. je podleglo, dok je lice S.J. prevezeno u UKC RS gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Policijski službenici su pod nadzorom nadležnog tužilaštva nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnih djela“, rekla je portparolka MUP-a RS Danica Gnjatović.

Nezvanični izvori tvrde da policija nema puno tragova, jer su na licu mjesta pronašli samo čaure od ispaljenih metaka. Vjeruje da je više lica učestvovalo u likvidaciji Šijana, koji je od ranije poznat policiji i važio je za “žestokog” momka u gradu.

Takođe, nezvanični izvori, navode da je u Šijana i njegovu suprugu pucano kroz prednju stranu automobila, što ukazuje da je u pitanju sačekuša.

Supruga ubijenog Ostojića sa višestrukim povredama prevezena je na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Iz ove ustanove nam je potvrđeno da je pacijentkinja primljena sinoć 15 minuta poslije ponoći i da je odmah hospitalizovana na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

„Pacijentkinja S.J. (1978) zadobila je prostrijelne rane gornjih i donjih ekstremiteta, grudnog koša i lica. Pacijentkinja je trenutno svjesna i hemodinamski stabilna. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene“, rekli su iz UKC RS.

Policija je potpuno blokirala saobraćaj u Kozarskoj ulici, gdje se dogodilo ubistvo. Nakon legitimisanja, policija propušta samo pješake, koji žive u okolnim kućama.
Ubijeni Ostojić od ranije je poznat policiji kada je, nakon što je pretučen, pokušao da ubije sugrađanina. Imao je i troje djece.

BN TV
(Foto:Espreso)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *