Tom Jork autor muzike za rimejk horor klasika

Objavljeno: 6.9.2018.


Frontmen legendarnog benda Radiohead, Tom Jork, objaviće novi solo album, koji je ujedno i muzička podloga za novi film “Suspiria” koji je režirao Luca Guadagnino.
Album pod imenom “Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)” biće objavljen 26. oktobra za izdavačku kuću XL Recordings.

Album “Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)” sastoji se od 25 kompozicija koje predstavljaju miks instrumentalnih komada i pesama nešto tradicionalnije strukture kao što su “Unmade”, “Has Ended” i “Suspirium”, čija je osnovna muzička tema ujedno i glavna tema filma. Muzički gledano, ovo izdanje predstavlja kombinaciju klavirskih balada, elektronske muzike u maniru nemačkog Krautrock-a, slojevitih vokalnih deonica i melodija koje spajaju motive užasa, čežnje i melanholije.

Pored Jorka, svoj doprinos su dali i Sem Pets-Dejvis kao koproducent, Noa Jork kao bubnjar, Pasha Mansurov kao flautista, kao i Londonski savremeni orkestar i hor.

Film “Suspiria” je rimejk istoimenog kultnog horor ostvarenja iz 1977. godine koje je originalno režirao Dario Argento. Radnja novog filma je, kako je to bio slučaj i sa originalom, smeštena u Berlin 1977. godine. Film će, kao i album, svoju svetsku premijeru doživeti 26. oktobra.

Izvor: N1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *