Potvrđeno: Stiže nova generacija Razerovog gejmerskog telefona

Objavljeno: 6.9.2018.


Iako nisu objavili neke detalje, iz Razera su objavili kako trenutno rade na razvoju drugog modela Razer Phonea.
Razer, kompanija omiljena među gejmerima, prošle godine predstavila je svoj prvi smartphone i pokrenula trend gejmerskih telefona na ovom tržištu, pa su ovakve uređaje nakon toga predstavili Asus, Xiaomi i Honor.

Takođe, iz Honora su nedavno najavili kako će gejmerski telefoni biti u centru njihovog istraživanja i razvoja u budućnosti, pa nakon modela Honor Play možemo očekivati nove modele smartphonea namenjene ljubiteljima video igara.

Da je reč o trendu koji će biti sve popularniji veruju i u Razeru u kojem već rade na nasledniku svog prvog pametnog telefona. Iako su se glasine o ovom uređaju pojavile nedugo nakon predstavljana prvog telefona, sada je razvoj Razer Phonea 2 i službeno potvrđen.

Naime, prilikom objave poslovnih rezultata, iz ove kompanije su prvi put službeno pomenuli kako rade na drugoj generaciji gamerskog telefona.

Nikakve dodatne opcije nisu saopštili, ali i ova objava je dovoljna za pokretanje glasina koje tokom sledećih meseci možemo očekivati.

Ono što bi posebno moglo biti zanimljivo je procesor – trenutno većina najjačih telefona radi na mobilnoj platformi Snapdragon 845, pa je moguće da će i Razer Phone 2 pokretati isti procesor, ali deo medija nagađa kako bi ovo mogao biti prvi smartphone s novom generacijom Snapdragona.

Takođe, iz ove kompanije pomenuli su još nešto vrlo zanimljivo – razvoj propratnog softvera za telefon kojim će proširiti softver i usluge sa personalnih računara na mobilna tržišta, ali nije poznato na šta se to tačno odnosi.

Iz Razera nisu objavili koliko su do sada prodali telefona, ali na temelju informacija o zaradi od prodaje (16,5 miliona dolara) mediji nagađaju kako je prodato najmanje 23 hiljade komada, odnosno malo više s obzirom na to da se ovaj uređaj jedno vrijeme prodavao uz popust.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *