Glemseck Honda CB1000R spremna za trku

Objavljeno: 6.9.2018.


Glemseck 101 je i te kako poznat događaj u Nemačkoj, na kojem se okuplaju moto entuzijasti koji dele ljubav prema dvotočkašima klasičnog stila.
Trodnevno okupljanje se održava već 13. godinu, a u Leonbergu se okupi na desetine hiljada motociklista koji odaju počast starim Glemseck 101 trkama iz šezdesetih godina prošlog veka.

Honda je za ovogodišnje izdanje spremila nekoliko specijalnih mašina, uključujući i jedan poseban CB1000R. Ali ovaj sportski naked nije samo za gledaje, već je u planu da svoje umeće pokaže i na trkačkoj stazi.

U sprintu na „osmini milje“ će je voziti Mik Duan, posle Đakoma Agostinija i Valentina Rosija, najuspešniji GP vozač svih vremena. Kako bi osigurala pobedu, Honda je odradila dosta modifikacija na ovoj mašini.

Ohlins ogibljenje dolazi direktno sa Fireblade SP motocikla, uz Brembo kočnice, Akrapovič izduv i još neke Rizoma dodatke.

U kombinaciji je i posebna, skraćena jednostrana viljuška, kao i novo kvačilo. Naravno, sve to ne bi bilo kompletno bez retro crveno-belo-plave kombinacije, sa ukrasnim detaljima u zlatnoj boji.

Izvor: Moto-berza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *