Canon zvanično objavio EOS R mirrorless foto-aparat

Objavljeno: 6.9.2018.


Oni, koji su fanovi Canon foto-aparata, konačno mogu biti zadovoljni činjenicom da je kompanija zvanično predstavila svoj najnoviji mirrorless foto-aparat u formi Canon EOS R modela.
Canon EOS R je full-frame mirrorless foto-aparat. S obzirom na to da su Sony i nedavno Nikon predstavili svoje model iz istog segmenta, nije čudno što se i Canon odlučio da prati stope rivala. Canon EOS R će imati RF postolje, koje deli isti dijametar kao i Canonov aktuelni EF mount, ali će imati kraću fokusnu daljinu.

Foto-aparat stiže uz 30.3MP CMOS senzor, pokretan DIGIC 8 image procesorom. EOS R će biti u stanju da fotografiše do 8fps, a biće sposoban i za 4K video snimanje @ 30fps. Prisutan je i Dual Pixel CMOS Auto Focus, sa 5655 ručno izabranih AF tačaka, kao i ISO raspon od 100-40.000, potom Bluetooth i WiFi konekcija, a foto-aparat ima otpornost na prašinu i vremenske neprilike.

Kada je cena u pitanju, Canon EOS R će koštati 2299 dolara za telo, bez objektiva. Oni koji žele paket sa objektivom, imaće opciju da kupe foto-aparat sa RF 24-105mm F4 L IS USM objektivom po ukupnoj ceni od 3399 dolara. Canon EOS R se na tržištu očekuje od oktobra.

Izvor: The Verge

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *