Želite glasniju muziku? Ovaj zvučnik samo treba da zakotrljate

Objavljeno: 5.9.2018.


Bang & Olufsen Edge je bežični zvučnik visok pola metra koji želi da bude u središtu pažnje, a sigurno će i vlasnika da stavi u centar pažnje zbog cene od 3.250 evra.
Bang & Olufsen poznat je po skupim i kvalitetnim zvučnicima, a upravo je takav i BeoSound Edge.

Njihov bežični zvučnik izgleda poput futurističkog metalnog točka, a u dizajnu su bili inspirisani britanskom kovanicom od jedne funte, pa kažu da proporcijama savršeno odgovara.

Predstavili su ga na sajmu IFA u Berlinu.

Naime, zvučnik može da bude na podu ili obešen o zid. Može da pušta muziku iz raznih izvora (Bluetooth, Chromecast, Apple AirPlay 2).

Najzabavnija stvar kod njega je da samo treba da ga lagano zakotrljate napred ili nazad ako želite da pojačate ili stišate zvuk.

Koristi ugrađen žiroskop i akcelerometar kako bi prepoznao pokret, a tu je i opruga koja će da ga vrati u središnji položaj. Senzori će prepoznati kad ste mu se približili, pa će kontrolne tipke da zasvetle.

U pola metra kruga smestili su ceo set zvučnika sa šest pojačala, ali i njihov “aktivni bas port”, koji će se otvarati kako pojačavate zvuk, kako bi vam pružio još snažniji bas.

Zvučnik ima opciju da muziku pušta na obe strane, ali možete da birate koja će da bude aktivna strana, kako biste sa druge strane mogli normalno da razgovarate.

Inače, ovakav će zvučnik koštati 3.250 evra, a u prodaju kreće u novembru

Izvor: b92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *