Snimljen novi Peugeot 208

Objavljeno: 5.9.2018.


Po nekim najavama, novi Peugeot 208 će se pojaviti na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine, a u odnosu na sadašnji model će pretrpeti značajne promene.
To se odnosi na dizajn, nešto veće dimenzije (dužina oko 405 cm), novu CMP platformu, manju težinu (i do 100 kg), kao i na pojavu potpuno električne verzije.

Nova 208-ica će najverovatnije dobiti kraće prepuste i duže međuosovinsko rastojanje, a pominju se i LED dnevna svetla, veći ekran osetljiv na dodir, zadnja kamera, Park-assist sistem, i-Cockpit…


Dizajn će po sadašnjim informacijama biti dinamičniji i agresivniji, a zahvaljujući većim dimenzijama automobil će imati prostraniji enterijer i prtljažnik veće zapremine.

I Peugeot će najverovatnije odustati od trovratne varijante, sledeći primer Renaulta sa Cliom i Volkswagena sa novim Polom.

Ponuda benzinskih motora će startovati sa agregatom od 82KS, a kod dizelaša od 75KS.

U gami će se nalaziti i sportski 208 GTi koji će po svemu sudeći pokretati 1,6 litarski turbo benzinac sa nekih 220KS.

Posebnu pažnu privači i potpuno električna verzija sa autonomijom od oko 300 km, a ono što je zanimljivo je i nedavna izjava Peugeotovog šefa Jean-Pierre Imparata koji je sada nagovestio da bi električni 208 mogao da se nudi i u GTi izdanju. To znači da bi Peugeot mogao da paralelno nudi dve 208-ice GTi, jednu sa već pomenutim turbo benzincem i drugu električnu GTi EV.

U svakom slučaju, uz GTi oznaku se podrazumevaju i aero body kit, veći točkovi, sportski podešeno oslanjanje, sportski izduvni sistem, jače kočnice i doterana unutrašnjost sa sportskim sedištima.

Foto: Autoblog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *