Radoš Bajić: Polaska u školu se sjećam po tome što nisam imao cipele

Objavljeno: 5.9.2018.


Čuveni glumac, scenarista i producent Radoš Bajić prisetio se svog polaska u školu i otkrio da tada nisu imali novca za nove cipele, pa je na časove išao u staroj obući.
– Moja uspomena je da kada sam pošao u prvi razred nisam imao cipele. Nego sam morao da idem u gumenim opancima koje mi je moja majka isfiksala imalinom. A s druge strane, i kasnije kada sam bio u petom razredu, kada je moje odeljenje išlo na ekskurziju na Jastrebac, ja ni tada nisam imao cipele. Tad sam išao u jadrankama, a bio je mesec oktobar. Na čarape se između dva prsta pritisne stopalo i tako sam išao – kaže za „Blic” čuveni umetnik Radoš Bajić, i dodaje da i kada odrastate u teškim vremenima možete trudom i radom da uspete u životu:


-Ovo prethodno nisam rekao da bih bilo koga rasplakao, ali sam rekao da bi možda bila pouka mladim ljudima. Da oni shvate, da se samo velikim radom i upornošću može postići rezultat – rekao je Bajić za „Blic”.


Inače, Bajiću je nedavno uručena i nagrada za životno delo “Pavle Vuisić“ u okviru Festavala glumačkih ostvarenja u Nišu.

Izvor: Hellomagazin

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *