Microsoft počeo da donosi Skype snimanje poziva na Android i iOS

Objavljeno: 5.9.2018.


Microsoft je u julu najavio da će uskoro omogućiti snimanje poziva na Android i iOS uređajima, a izgleda da je kompaniji iz Redmonda trebalo više od mesec dana kako bi ispolirala funkciju za Skype.
Opcija snimanja Skype poziva je sada počela da pristiže na kompatibilne Android i iOS uređaje. Prema navodima Microsofta, funkcija je u potpunosti cloud-bazirana i trebalo bi da bude dostupna u najnovijoj verziji Skype servisa za Android i iOS. Potrebno je napomenuti da snimanje poziva još uvek nije dostupno za Windows 10, ali Microsoft ističe da će funkcija stići u narednim mesecima.

Kada su sigurnosne opcije u pitanju, Microsoft je potvrdio da jednom kada se započne snimanje poziva, svi u razgovoru će biti obavešteni o tome da se razgovor snima. Takođe, kada god se korisnik nalazi u video razgovoru, Skype će snimati i video za sve učesnike zajedno sa svim ekranima tokom razgovora. Korisnici će moći da sačuvaju i podele snimljene razgovore tokom narednih 30 dana.

Kako bi se započelo snimanje poziva na Androidu i iOS-u, potrebno je da se pritisne “+” znak i potom da se izabere Start recording. Nakon ovoga se pojavljuje baner na Skype ekranu, koji sve obaveštava o tome da je započeto snimanje poziva. Na kraju, moguće je pritisnuti i držati prst na snimljenom pozivu kako bi se on sačuvao. Nakon što se pritisne Save, snimak će se automatski preuzeti i sačuvati u MP4 fajlu.

Izvor: PhoneArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *