Crnogorac svjedok saradnik u slučaju “Ivanović”

Objavljeno: 5.9.2018.


Mariju Miloševiću iz Podgorice ponuđen je status svjedoka saradnika u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
Njemu su, navodno, ponuđene olakšice ukoliko potpiše unaprijed sročenu izjavu kojom bi optužio kriminalnu grupu sastavljenu od članova iz Srbije i Crne Gore da je organizovala i izvršila ubistvo Ivanovića.

Iako su vlasti samoproglašenog Kosova vlasti u više navrata saslušavale tim povodom Miloševića, on je negirao učešće u zločinu i odbio da svjedoči po njihovom nalogu.

Prema saznanjima lista “Dan”, ista ponuda će biti predočena i dvojici uhapšenih članova kriminalne grupe koje crnogorske vlasti potražuju zbog ubistva Radomira Đuričkovića.

Prilikom hapšenja na Kosmetu Milošević je tvrdio da ga je policija greškom lišila slobode. On je tamošnjim inspektorima pokazao dokumenta na ime Miroslava Kostića, državljanina Kosova. U tom dokumentu navedeno je da je Kostić, kako se predstavljao Milošević, rođen u sjevernoj Mitrovici i stalno nastanjen u Prištini.

Policija je na Kosovu u istoj akciji uhapsila i Đorđa Pavićevića, koji je 3. jula pobjegao sa liječenja iz bolnice u Dobroti u koju je upućen po pravosnažnosti presude za otmicu.

Sa Miloševićem i Pavićevićem uhapšena je i plesačica iz noćnih klubova u Prištini Laureta Ziba.

Prateći Miloševića i ispitujući njegove veze, tamošnji inspektori došli su do dokaza koji ukazuju na čvrstu sumnju da je Ziba pomagala Miloševiću u skrivanju.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *