Apple Watch patent ukazuje na uvek aktivan displej

Objavljeno: 5.9.2018.


Od kako je Apple objavio svoj prvi pametni sat, korisnici su tražili da on postane uvek aktivan, kako bi mogli da vide vreme a da ne moraju da pale ekran.
Svi su se pitali zbog čega Apple ne želi da implementira “always-on” displej, s obzirom na to da sat ima OLED ekran i podršku za ovaj tip displeja. Najnoviji patent kompanije iz Kupertina daje nadu da će always-on displej uskoro biti implementiran.

Prema najnovijem patentu, koji je Apple prijavio, inženjeri su bili protiv toga da se implementira uvek aktivan displej, zbog OLED burn-in problema i trošenja baterije. Drugi problem se može lakše prebroditi, prebacivanjem na sivi mod kada se sat ne koristi. Prvi problem je karakterističan za OLED panele i pojavljuje se tokom vremena.

Patent takođe uključuje i novu anti-aliasing tehniku za bolje smeštanje sadržaja u zaobljene strane ekrana, potvrđujući veći i možda zaobljeniji displej na dolazećem Apple Watch Series 4 uređaju. Možda ćemo novi, uvek aktivan displej na Apple pametnom satu videti već 12. septembra, kada bi uređaj mogao biti predstavljen uz nove iPhone modele.

Izvor: GSMArena

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *