Vrijeme buđenja govori dosta toga o vama

Objavljeno: 4.9.2018.


Buđenje noću povezano je s duševnim i fizičkim stanjem čovjeka, a vrijeme u koje se to dešava otkriva o kakvim problemima se radi. Pogledajte na sat i saznaćete šta u vašem tvom tijelu i emocijama nije dobro.
Tradicionalna kineska medicina i te kako obraća pažnju na takve stvari.

Pronađite doba noći u koje se najčešće budite i otkrite što to znači:

21:00 do 23:00

Ako imate problema sa spavanjem u tom delu noći, možda ste pod stresom i muče vas događaji koje ste preživeli tog dana ili ono što vam predstoji sutra. To remeti protok energije. Do blokade energije može doći i ako se ne hranite zdravo ili jedete prekasno.

23:00 do 1:00 

Buđenje u ovo doba ukazuje da vas nešto muči, odnosno da nešto zamerate (grizete se zbog nečega) – možda nečega što ste rekli, uradili ili je možda trebalo da uradite, a niste. To je vreme kada se jin energija pretvara u jang. Prema drevnom kineskom verovanju, jin simbolizuje ženski aspekt (negativno, tamu, blagost, vlagu, noć i dobre strane svega), a jang muški (pozitivnost, vedrinu, čvrstoću, suvoću, dan i dominantne aspekte). Buđenje u to doba može da ukaže da konzumirate previše nezdravih masnoća.

1:00 do 3:00 

Ako se najčešće budite u ovo vreme, verovatno ste ljuti i frustrirani, odnosno, prepuni ste negativne energije tokom dana pa se to odražava i na spavanje. Svakako biste morali da se opustite jer to šteti procesima koji se odvijaju u vašem telu. Ovo doba noći je vrlo važno za telo jer tada najaktivnije izbacuje otrove, odnosno detoksikuje se i obnavlja. Jetra ispušta toksine, stvara molekule važne za probavu, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako s njom nešto nije u redu, budićete se u ovo doba.

3:00 do 5:00 

Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vreme, ako gledamo duhovni aspekt života. Od fizičkih razloga, moguće je da vam je hladno dok spavate i procesi u telu ne mogu da se odvijaju pravilno. Takođe, buđenje u ovo vreme može da ukaže na probleme s plućima i nedovoljan ulazak kiseonika u organizam.

5:00 do 7:00 

U ovo vreme aktivno je debelo crevo, a toksini koji su tokom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tela. Buđenje u ovo doba može da znači da ste jeli prekasno ili da imate naviku da jedete lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih sastojaka.

Foto: Thinkstock

Izvor: 24sata

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *