Osumnjičeni za premlaćivanje Banjalučanina predati tužilaštvu

Objavljeno: 4.9.2018.


Milan Lukić (19) i Marko Bajić (28), obojica iz Banjaluke, koji su uhapšenI zbog sumnje da su pretukli sugrađanina Dragana Gajića (61), koji je dva dana kasnije preminuo, predati su večeras Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.
Nakon što ih sasluša tužilac, odlučiće o eventualnom zahtjevu da im se odredi pritvor.

Podsjećamo, izvor “Nezavisnih” potvrdio je da je obdukcija tijela pokojnog šezdesetjednogodišnjaka potvrdila sumnje da bi po njega mogli biti kobni udarci.

“Utvrđeno je, naime, da se smrt može dovesti u vezu sa povredama nastalim u tom napadu”, rekao je sagovornik “Nezavisnih”.

Slučaj je banjalučkoj policiji prijavljen 28. avgusta, a u prijavi je navedeno da su tada nepoznati nasilnici pretukli Gajića.

Policija je nakon te prijave istog dana identifikovala osumnjičene, te ih ispitala, a dežurni tužilac je slučaj okvalifikovao kao nanošenje povreda.

Međutim, Gajić je u Univerzitetskom kliničkom centru RS umro 30. avgusta u 5.30, a nakon što je o tome obaviještena policija, uslijedilo je hapšenje.

“Policijsku upravu Banjaluka je 3. septembra zdravstvena ustanova obavijestila da je šezdesetjednogodišnjak preminuo, te su uhapšeni M.L. (19) i M.B. (28)”, kazali su iz banjalučke policije, te dodali da dvojicu mladića terete za nanošenje teške povrede sa smrtnim ishodom.

Dvojica osumnjičenih i danas su u banjalučkoj policiji bila na krim-obradi, ali o tome do sad nema više informacija.

Zna se, međutim, da se napad odigrao u sitne sate, nedaleko od zgrade u Kosovskoj ulici u kojoj je živio u banjalučkom naselju Starčevića.

Komšije pričaju da je premlaćivanju prethodila prepirka.

Mještani tvrde da su otjerali mladiće koji su Gajića pretukli, a zatim pozvali i ljekare, da bi potom bila obaviještena i policija, koja je saslušala očevice nemilog događaja.

O Gajiću ne znaju mnogo, izuzev da mu je nedavno umrla majka, te da je nakon toga živio sam. Neki od njih pričaju da je bio problematičnog ponašanja, te da je na momente znao da “plane”, ali da bi se ubrzo pokajao zbog svojih ispada.

Navodno je u noći kada je napadnut kupio pivo i otišao na obližnje igralište, da bi nedugo nakon toga bio pretučen.

NEZAVISNE NOVINE

One thought on “Osumnjičeni za premlaćivanje Banjalučanina predati tužilaštvu

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *