Migrant nožem nanio sedam uboda

Objavljeno: 4.9.2018.


Tridesetogodišnji A. S. iz Turske uhapšen je sinoć u Bihaću zbog sumnje da je pokušao ubiti još neidentifikovanog migranta u tom gradu
Građani su sinoć oko 22 sata pozvali Policijsku stanicu Bihać i prijavili kako je došlo do fizičkog obračuna između migranata na raskrsnici ulica Bihaćkih branilaca i Kasima Ćehajića.

Policija je izašla na mjesto događaja i tu zatekla migranta koji je imao vidne povrede, dok je nedaleko od njega pronađen još jedan migrant za kojeg su svjedoci kazali da mu je nožem nanio povrede.

– Povrijeđenoj osobi je ukazana je pomoć, te je on prevezen do Kantonalne bolnice Bihać gdje je zadržan na liječenju i gdje je konstatovano da ima sedam ubodnih rana u predjelu grudnog koša – kazali su iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Prema riječima portparola MUP-a USK Snežane Galić, policija radi na utvrđivanju identiteta povrijeđenog migranta kao i utvrđivanju motiva zbog čega je došlo do okršaja.

Istražioci OKP PS Bihać su tokom obavljanja uviđaja, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva, u odvodnom šahtu pronašli i izuzeli odbačeni nož za kojeg se predpostavlja da je sredstvo kojim je počinjeno krivično djelo.

– Nad osumnjičenim, koji je o sebi dao podatke, da je A. S. rođen 1988.godine u Turskoj, zavedena je kriminalistička obrada, a istražioci nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela pokušaj ubistva – naveli su iz policije.

Autor: Faktor

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *