Lavrov skinuo kapu britanskim diplomatama

Objavljeno: 4.9.2018.


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je izjavio da iskreno skida kapu britanskim diplomatama koje u procesu Bregzita mogu da ubede evropske kolege da proteraju ruske diplomate zbog „slučaja Skripalj“.
Šef ruske diplomatije je juče u govoru pred studentima univerziteta MGIMO podsetio da su evropske zemlje u početku bile uzdržane kada je u pitanju incident u Solsberiju, kasnije je Britanija ipak uspela da nagovori dve trećine EU da proteraju deo ruskih diplomata.

Prema Lavrovljevim rečima, evropske diplomate su kasnije priznavale Moskvi da London nije Briselu predstavio nove dokaze o umešanosti Rusije u „slučaj Skripalj“, iako je obećao da će to uraditi.

„Britanske tradicije su dobro poznate. Iskreno skidam kapu britanskim diplomatama koji, u trenutku kada ta zemlja potpuno izlazi iz EU, imaju toliko uticaja na politiku EU prema Rusiji“, dodao je Lavrov.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su početkom marta u britanskom gradu Solsberiju. Britanske vlasti tvrde da je u trovanje bivšeg dvostrukog agenta i njegove ćerke nervno-paralitičkom supstancom A-234 umešana Rusija, što Moskva kategorički negira.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *