Antibiotik iz prirode: Ova namirnica brzo sanira ranu od posjekotine

Objavljeno: 4.9.2018.


Kako biste srečili razvijanje infekcije, probajte na ovaj prirodan način da sanirate ranu od posekotine i, u slučaju da postoji, izvadite trn iz kože.
Portal Delish.com tvrdi da beli luk zapravo može da se koristi kao prirodan način da ubrzate zarastanje rane i izbacite trn, bilo da je reč o komadiću stakla, drveta ili nečeg trećeg,

Ipak, potrebno je da u potpunosti ispoštujete proceduru koja je krajnje jednsotavna.

Ako je trn previše mali ili je duboko u koži, prvo isperite ovo područje. Potom odvojite beli luk i iscecite ga na dva dela. Isečenu polovinu nežnim potezima postavite na oštećen deo kože. Uz pomoć samolepive trake, zalepite komadić i tako prespavajte.

 
Foto: Thinkstock

Na portalu Almanac.com, autorka teksta je testerila ovaj metod i postigla odlične rezultate. Nakon što se staklo zaglavilo u stopalu i javila se jaka bol, ona je uzela čen belog luka, stavila ga u čarapu i otišla u krevet.

“Ujutru me je sačekalo pravo iznenađenje. Skinula sam traku sa stopala i zakoračila bez bola. Takođe, na mestu gde je bilo staklo nije bilo crvenila”, istakla je autorka blog posta.

Naučne studije su pokazale da je luk prirodan antibiotik i da ima snažna antiupalna dejstva. Nakon nekoliko časova delovanja on može da smanji nivo bola i potencijalno da regeneriše oštećene delove kože.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *