Radovanović nanio sebi povrede

Objavljeno: 3.9.2018.


Bloger Borislav Radovanović uhapšen je jutros u Policijskoj upravi Prijedor zbog ometanja državnih organa u obavljanju redovnih poslova, potvrđeno je iz policije.
Kako saznaje Srpskainfo, Radovanović je tokom boravka u pritvorskoj jedinici u Osnovnom sudu u Prijedoru iščupao je slavinu za vodu i nanio sebi povrede.

“Policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su oko 07:30 časova, u službenim prostorijama ove Uprave zadržali su lišenjem slobode lice B.R. (1970)iz Prijedora, zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“, kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da je lice zatečeno na mjestu izvršenja prekršaja, uz upotrebu sile policijskih službenika zadržano je lišenjem slobode, zbog okolnosti koje ukazuju da će ponoviti prekršaj.

“U skladu sa članom 170. Zakona o prekršajima Republike Srpske lice B.R. (1970)iz Prijedora, će uz zahjtev za pokretanje prekršajnog postupka biti dovedeno u Osnovni sud Prijedor. Odluku o pokretanju i sprovođenju hitnog prekršajnog postupka donijeće dežurni sudija navedenog suda”, kaže se u saopštenju PU Prijedor.

Radovanović se jutros, kako se prenijeli mediji, pojavio na poslu u Policijskoj stanici Prijedor, iako je u maju prošle godine udaljen sa posla jer narušava ugled ministarstva.

Kolege su ga, kako prenose mediji, pokušale ubijediti da napusti zgradu, ali je on to odbio i pružao je fizički otpor, zbog čega je na kraju i priveden zbog počinjenog prekršaja.

Podsjetimo, protiv Radovanovića se vodi i postupak zbog pokušaja ubistva načelnika Policijske uprave Prijedor Dalibora Ivanića.

Njemu je određena i zabrana prilazaka Ivaniću.

Radovanović je poznat i po svom dijelovanju u grupi Pravda za Davida, a bio je i član Anketnog odbora Narodne skupštine RS koja se bavila slučajem ubistva Davida Dragičevića.

Borislav Radovanović je poznat i po oštrim kritikama vlasti, koje objavljuje u tsktovima na svom blogu.

BN TV

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *