Odložen sastanak ministara BiH, Srbije i Turske

Objavljeno: 3.9.2018.


Trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova BiH, Srbije i Turske, koji je trebalo da se održi sutra u Banjaluci, odložen je.
To je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

Do odlaganja sastanka je došlo zbog vanrednih okolnosti zbog kojih turski šef diplomatije Mevlut Čavašoglu neće moći sutra da dođe u Banjaluku, navedeno je u saopštenju.

Novi termin će biti naknadno usaglašen i objavljen.

Ministri spoljnih poslova će prvom sledećom prilikom razgovarati o temama zajedničkim za sve tri države, kao što su regionalni projekti u oblasti prometne infrastrukture, ekonomska saradnja i opšta politička situacija u regiji, navelo je Ministarsto spoljnih poslova BiH.

Šef diplomatije BiH Igor Crnadak rekao je da ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli, uz saglasnost Beograda, dolazi u Banjaluku na neformalni sastanak šefova dilomatija zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi.

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je danas da Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, optužujući Crnatka da je on pozvao Pacolija “kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći”.

Crnadak je za po podne najavio vanrednu konferenciju za novinare na kojoj će, kako je najavljeno, odgovoriti na Dodikove napade.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *