BMW potvrdio da će iNEXT biti crossover

Objavljeno: 3.9.2018.


BMW je objavio teaser svog novog konceptnog modela iNEXT koji će najaviti novi produkcijski model nakrcan najnaprednijom opremom i pokretan najnaprednijim pogonom kojeg Bavarci mogu da ponude.
BMW je već ranije najavio dolazak ove studije koja će premijeru imati za koju nedelju, a sada je napokon potvrđeno da će se raditi o crossoveru.

Tako sada možete videti kako će ovaj model otprilike da izgleda. Naime, na skicama je prikazano par rešenja, ali među njima su očigledne sličnosti, a posebno činjenica crossoverskog karoserijskog oblika. Takođe, možemo da vidimo i nekoliko detalja enterijera koji će očigledno biti futuristički osmišljen, a ne bi trebalo da čudi ako se većina studijskih rešenja prenese i na konačno serijsko vozilo.


Na pojedinim skicama enterijera se ne vidi upravljač, što je donekle očekivano s obzirom da bi studija trebalo da bude opremljena sistemom autonomnog upravljanja 4. nivoa. Drugim rečima, automobil će biti u stanju da upravlja sam sa sobom u velikom broju saobraćajnih situacija pa je moguće da će iNEXT imati sklopivi upravljač koji će se uvući u prednju armaturu kada nije potreban.


iNEXT će gotovo sigurno biti opremljen baterijskim električnim pogonom čija autonomija bi terbalo da iznosi preko 500 km, ali konkretnijih podataka za sada nema. Više bi trebalo da saznamo nakon predstavljanja koncepta, a produkcijski model bi na tržište trebalo da stigne tokom 2021.

Izvor: Autonet / YouTube

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *