Počela proizvodnja obnovljenog Porsche Macana

Objavljeno: 1.9.2018.


Porsche je u fabrici u Lajpcigu i zvanično počeo sa serijskom proizvodnjom restilizovane verzije svog najmanjeg SUV modela Macan, koji je inače od 2014. godine do sada prodat u više od 350.000 primeraka širom sveta.
Prvi primerak obnovljenog Macana je inače u Mamba Green metalik boji (namenjen je kupcu u Kini), a treba napomenuti da će proizvodnja dostići 420 primeraka Macana dnevno.


Kako bilo, najveće vizuelne izmene u odnosu na raniju verziju je pretrpeo zadnji deo, i to u vidu novih LED svetala koja su sada povezana.

Druge promene na stajlingu su prilično suptilne, što se takođe očekivalo (ističu se recimo standardna LED prednja svetla, kao i novi alu točkovi od 20 i 21 inča). Ovde treba pomenuti i paletu novih boja za eksterijer (Miami Blue, Dolomite Silver Metallic, Crayon i Mamba Green).

S druge strane, za unutrašnjost su predviđene veće promene, između ostalog tu su izmenjena centralna konzola, pa veći 11-inčni ekran osetljiv na dodir za infotainment sistem, glasovne komande, opcioni GT sportski volan i grejanje prednjeg stakla.

Osvežena je i gama motora u kojoj su za sada samo benzinci. Osnovni Macan i dalje ima četvoroclindrični agregat ali zbog WLTP normi je slabiji za 7KS (sada 245KS), sledi 3,0 litarski V6 sa 354KS, dok je na vrhu 2,9 litarski V6 biturbo koji raspolaže sa 440KS.

Takođe, za obnovljeni Macan su predviđeni i modifikovano oslanjanje (sa većom upotrebom aluminijuma za smanjenje težine), još bolje upravljanje, veći komfor vožnje, kao i unapređeni kočioni sistem.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *